Zoeken

Cruciale onderdelen voor schaatsplezier

Veel mensen, jong en oud, schaatsen één of meerdere keren per week hun rondjes op de Nederlandse kunstijsbanen. De één om zo veel mogelijk ronden te rijden en explosief te trainen, de ander om zijn techniek te verbeteren. Belangrijk is hierbij de vraag wat uw doelstelling is. Rijdt u ontspannen, recreatief of toch ook een beetje competitief?


Ieder persoon die zijn hobby uitoefent wil dit met plezier doen, zichzelf verbeteren en zeker bewegen. Ik zeg altijd maar zo: ‘’Schaatsen is het zoeken van ontspanning met inspanning.’’

Knelpunten die mensen vaak ervaren zijn bijvoorbeeld zwakke enkels, last van de rug en schouders of blaren op de voeten. Al dit soort knelpunten kunnen met wat kleine aanpassingen worden voorkomen.


Schaatsen is namelijk een zogenaamde technische sport. Hierbij zijn een goede balans en juiste houding heel belangrijk. Een goede balans zorgt ervoor dat u recht op uw schaats staat en dat is belangrijk voor een juiste houding. Een goede schaatshouding zorgt ervoor dat de zojuist benoemde knelpunten van het schaatsen verdwijnen. Hiervoor hoeft u dus niet alleen maar heel hard te trainen, want het is ook een stukje techniek.


De stand van de schoen op het ijzer, een juiste ronding in uw schaats en ook scherp geslepen schaatsen zijn van uiterst belang voor schaatsplezier. Op deze manier kunnen blessures als rugklachten van het schaatsen voorkomen worden. Blaren kunnen worden voorkomen door een goed aansluitende schoen die voldoende stijfheid biedt. Als de schoen te groot is ontstaat wrijving, maar een te kleine schoen zit natuurlijk ook niet lekker. Wij van Schaatsplus kunnen u van alles vertellen over hoe u intensief kunt trainen terwijl u toch ontspannen rijdt.

schaatsen precies afstellen op het ijzer
Een juiste afstelling van de schaats zorgt voor nog meer schaatsplezier

Binnenkort zullen wij meer bekend maken over allerlei aan schaats gerelateerde onderwerpen zoals rondingen, schaatstechnieken en nog veel meer. Bent u benieuwd en wilt u op de hoogte blijven van onze artikelen? Houd dan onze website en sociale media in de gaten of schrijf u onderaan onze website in voor onze nieuwsbrief zodat u als eerst op de hoogte bent!


33 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven